Detoksikacijska slana kupka

Detoksikacija slanom kupkom nije isto što i sipanje kuhinjske soli u kadu. Slane kupke za detoksikaciju obično sadrže Epsom sol, koja uz pomoć minerala pospješuje izmjenu tvari i na neki način čišćenje toksina iz tijela. Studije govore u korist Espom soli:

  • Pomaže u regulaciji težine
  • Ublažava bolove u mišićima
  • Opušta

Epsom sol izgleda slično kuhinjskoj soli, ali je potpuno drugačiji spoj. Epsom sol se sastoji od magnezija i sulfata, dok je kuhinjska sol natrijeva u obliku klorida.

Epsom sol se koristi više od 400 godina, otkako je engleski farmer otkrio da “gorka voda” u njegovim bunarima ima izvanredna ljekovita svojstva na kožnim osipima i ozljedama.

Apsorpcija magnezija najveća je prednost kupke s Epsom soli. Potrebno je još studija kako bi se potvrdilo da vaše tijelo može apsorbirati magnezij preko kože, ali jedna studija iz 2004. godine proučavala je 19 sudionika i otkrila povećane razine magnezija i sulfata u krvi nakon kupanja.

Kako izraditi kupku: 2 šalice magnezij sulfata sipati u kadu po mlazom vode.

Usmjerno Način Djelovanje
Suha koža Kupka 20 minuta Omekšava kožu, obnavlja kožnu barijeru
Mišići Kupka 12 minuta Ublažava upalu i napetost u mišićima
Opuštanje Kupka 1 sat Pomaže kod stresnih stanja, anksioznosti i depresije
Stopala Kupka 12 minuta Ublažava upalu i bolove

Preporučujemo da prilikom kupke u magnezij sulfatu ne koristite pjenušave kupke, sapune ili šampone. Neka to bude isključivo kupka za opuštanje svih napetosti Vašeg tijela. Ako ste u prilici stavite difuzer u kupaonu, a u njega stavite eterično ulje mandarine. Kupku je dovoljno raditi 2-3 puta mjesečno.

Detox Week – Popusti na odabrane sirovine

Aroma kupka

Želite li uživati u blagodatima eteričnih ulja kroz kupke (tijelo, stopala) morate se odmah suočiti s jednim potencijalnim problemom – eterična ulja nisu topiva u vodi i ako se takva koriste u vodi, mogu izazvati neke od neželjenih reakcija na koži, a posebno u području intimne zone. No, tome je uz dolazak sirovine Imwitor LiteMuls došao kraj. (INCI: Glyceryl Citrate/Lactate/Linoleate/Oleate, Polyglyceryl-4 Cocoate, Polyglyceryl-3 Caprate, Glyceryl Caprylate) Osim što je 100% prirodan, odobren je i od Cosmos-a.

S njim ćete lako izraditi uljne kupke, ulja za tuširanje, ulja za skidanje make-up, balzame za skidanje make-up, dječje proizvode, te lagane losione za njegu kože nakon izlaganja suncu u obliku sprejeva. Ovaj put bezbrižno ćemo uživati u aromaterapiji kroz kupku. Izrada je vrlo jednostavna, svi sastojci se samo odvažu i promiješaju, te sipaju u kadu. Mogućnosti kombiniranja su brojne, ovisno o svrsi kupke.

Mi Vam donosimo kupku za opuštanje mišića nakon sportskih ili bilo kakvih drugih fizičkih napora.

Rp./

Ulje nakon tuširanja (oil to milk)

I na kraju uživanje u divnom limunu nakon tuširanja. Većina Vas sigurna sam voli nanositi ulja na kožu nakon tuširanja. Mi aromaterapeuti, uvijek ćemo savjetovati da ulja nanosite na mokru ili barem vlažnu kožu. No, tada dođemo do problema sporog upijanja, suhoće kože i slično. Ovaj cijeli tjedan uživam u limunu uz pomoć Olivema 300 i još par biljnih ulja, a moja koža je divna. Ulje koje sam napravila nanosim zaista na mokru kožu ili je samo lagano tapkam ručnikom. Evo divne recepture

Rp./

Izrada je brza, sve odvažite, promiješajte i nanosite na kožu. Naravno, možete koristiti bilo koje ulja, ali nemojte se nikako uskratiti za limun, posebice zimi. I svakako isprobajte ovaj, jer divniji limun NIKADA nisam koristila.

Detox Week – Popusti na odabrane sirovine

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.