Podrška

Korištenje web trgovine

Kada je zaključen kupoprodajni ugovor?

Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Lively Roasters za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac popunjavanjem forme i zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen ugovor između kupca i Prodavatelja, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Moram li upisati tražene podatke prilikom naručivanja?

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko kupac upiše ispravne tražene podatke na za to predviđenom mjestu na Web mjestima. Prilikom ispunjavanja obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Kako mogu naručiti proizvode?

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

Koja je razlika između Košarice i Naplate?

U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kreni na plaćanje“, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Blagajna“ na kojoj je potrebno unijeti podatke o kupcu i adrese dostave.

Kada je narudžba izvršena?

Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine i odabirom „Naručite“ na stranici „Blagajna“, sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe“, a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi i besplatnom broju telefona putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije.

Sadrže li iskazane cijene PDV?

Cijene proizvoda su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u eurima te je u istima sadržan pripadajući PDV. Prodavatelj istaknute cijene ažurira na dnevnoj bazi zbog čega postoji mogućnost da cijene u fizičkim trgovinama budu različite od cijena na Web trgovini Web mjesta.

Kako i kada se mijenjaju cijene?

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Što ako je iskazana cijena neispravna?

Cijena je utvrđena za svaki pojedinačni proizvod. Proces upisivanja cijene na web stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške zbog ljudskog faktora. Takve situacije su izvanredne i za njih se Lively Roasters unaprijed ispričava svojim kupcima. Lively Roasters će biti prisiljen obavijestiti kupce o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni i nemogućnosti isporuke za naručeni proizvod sa krivom cijenom po konkretnoj narudžbi.

Zašto su neke fotografije na web trgovini različite od stvarnog proizvoda?

Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

Zašto su neki nazivi ili tekstovi na engleskom jeziku?

Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:

 • se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku,
 • se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji,
 • postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao.

Kako vas mogu kontaktirati?

Sve informacije za kontaktiranje možete pronažći na našim stranicama za kontakt.

Plaćanje i naplata

Koji su načini plaćanja?

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

 • Pouzećem – u gotovini (Samo za RH)
 • Maestro® i MasterCard® – jednokratno
 • Visa® i Visa® Electron – jednokratno
 • Diners® i Discover® – jednokratno
 • JCB® – jednokratno
 • UnionPay® – jednokratno
 • American Express – jednokratno

Kada je moje plaćanje izvršeno?

Kada je izvršena i vidljiva uplata (pouzećem nakon plaćanja djelatniku kurirske službe) smatra se da je sklopljen kupoprodajni ugovor.

Kako plaćam pouzećem?

Prilikom plaćanja pouzećem, narudžba se plaća u točnom iznosu djelatniku kurirske službe prilikom preuzimanja paketa.

Koliko je sigurno online kartično plaćanje?

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu.

Što ako plaćam s računa u koji ima drugu valutu?

Sva plaćanja biti će izvršena u eurima. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Dostava i prikup

Koja je cijena dostave za Hrvatsku?

Cijena dostave za Hrvatsku iznosi:

 • Dostava na kućnu adresu u roku 2-4 radna dana – cijena dostave je 5,50 EUR (41,44 HRK) za narudžbe do 40,00 EUR (293,80 HRK).
 • Dostava na kućnu adresu u roku 2-4 radna dana – besplatna dostava za narudžbe od 40,00 EUR (293,80 HRK) i više.

Koja je cijena dostave za inozemstvo?

Mireille web trgovina dostavu vrši samo na području Europske Unije. Iznos dostave u zemlje članice EU bit će prikazan na stranici naplate nakon unošenja svih potrebnih podataka i odabira zemlje. Iznos će biti prikazan u desnom stupcu zajedno s ostalim troškovima vezanima uz narudžbu, a prije zaključivanja narudžbe.

Što ako živim na otoku ili nekom drugom udaljenom mjestu?

Navedeni rokovi dostave vrijede za većinu destinacija u Hrvatskoj  (za otoke i manja mjesta, pošiljke se dostavljaju prema rasporedu kurirske službe).

Mogu li dati napomene za dostavu (vrijeme, kontakt i sl.)?

Proizvode koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi biti će isporučeni Kupcu. Ukoliko želite dogovoriti odgovarajući termin dostave, molimo Vas da to napišete pod NAPOMENA, kako bi mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj službi. Prilikom obrade pošiljke Kupac dobiva obavijest na mail o statusu njegove pošiljke.

Tko vrši dostavu?

Dostavu vrši Prodavatelj (putem svojih djelatnika) ili angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese.

Moram li prilikom dostave pregledati proizvod?

Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.

Što ako je proizvod različit ili oštećen?

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

Kada dobivam račun?

Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod , račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

Mogu li proizvode pokupiti na vašoj lokaciji?

Da. Narudžbu možete izvršiti uz osobni prikup koji će biti spreman u roku 2 radna dana za prikup na adresi Donje Svetice 10, 10000 Zagreb, Velika cesta 99, 10020 Novi Zagreb, Hrvatska. Osobni prikup moguć je samo za narudžbe unutar RH.

Povrati i zamjene

Kako mogu ostvariti pravo na povrat?

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed kupcu bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

– ako mu/joj je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov/njezin izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat/a s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu/joj usluga bude potpuno ispunjena;
– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Što moram učiniti za povrat?

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Lively Roasters o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka izjavom poslanom poštom (na Lively Roasters d.o.o. / Lively Pharm, Velika cesta 99, 10020 Novi Zagreb), ili elektroničkom poštom na [email protected], u kojoj je potrebno navesti: Broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Koji su postupci raskida kupoprodajnog ugovora?

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Lively Roasters zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Lively Roasters može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Gdje moram vratiti naručenu robu?

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Lively Roasters d.o.o. / Lively Pharm, Velika cesta 99, 10020 Zagreb bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Lively Roasters-u uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Imam li kakve troškove kod povrata?

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da se prije raskida Ugovora javi na [email protected] kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Lively Roasters-u iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Lively Roasters o jednostranom raskidu Ugovora.

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.