Kada smo prošle jeseni na tržištu odlučili ponuditi cjeloviti mentorski program za (buduće) proizvođače kozmetike – misija je bila jasna. Ponuditi mentorski program koji će regionalne proizvođače za ruku voditi na putovanje od nule do gotovog kozmetičkog proizvoda. Od anatomije kože, preko formulacija i financija, marketinga i zakonskih regulativa te do boravka u labosu i proizvodnji. 

Takav program kao cilj ima pomoći i snažno podržati stvaranje brendova koji ne samo da će se istaći kvalitetom, već će na tržište doći spremni na sve izazove koje ono nosi – kako poštovati zakone, kako pratiti cijene i financije, kako odgovoriti na moderne zahtjeve digitalnog marketinga. Brendovi educirani na cjelovit i temeljit način na tržište dolaze spremniji, otporniji na promjene, svjesniji kvalitete onoga što nude. Dolaze sa znanjem, a znanje je moć.

U prvu grupu mentorskog programa upisalo se 12 polaznika i krenulo na put u nepoznato. Tri mjeseca intenzivne pripreme, učenja i proučavanja iznjedrilo je jednu novu energiju koja će definitivno razdrmati diva uspravane beauty scene cijele regije. 

Kao krunu putovanja, polaznici su na svečanom eventu prikazali i predstavili svoje (buduće) proizvode u punom sjaju i ljepoti, a danas ćemo ih sve redom predstaviti i vama:

Roman Papić

Za Romana je izrada prirodne kozmetike bila zabavan hobi sve do pojave Mentorskog programa. A tada se rodila ideja da ipak postane nešto ozbiljnije. U programu je, kako sam ističe, riješio nedoumice o formuliranju  i plasmanu proizvoda, a došao na uistinu posebnu ideju. “Napravio sam Pro-age, bogatu hranjivu kremu u kojoj sam uspio spojiti jako kvalitetan lokalni kestenov med s ostalim komponentama koje čine jedan vrlo kvalitetan kozmetički proizvod.” – kaže Roman, a svi mi uskoro ćemo uživati u jednoj kremi s pravim karakterom, s jakošću i nježnošću kestenova meda. 

Slađana Bundalo

Slađana Bubalo istaknula je kako se unutar programa, osim o proizvodnji, uspješno educirala o kompleksnim aspektima stvaranja financijski održivog proizvoda i efikasnog predstavljanja kupcima. A njen proizvod ima jedinstven cilj: “Želim da svaka dama osjeti ljepotu i da zna da je na kraju dana učinila nešto dragocjeno za sebe i svoje zdravlje.” Proizvod je, naime, krema za noćnu njegu lica koja za cilj ima regeneraciju kože te uklanjanje tragova umora s lica. Ova prvoklasna kremica bit će poželjna gošća u torbici svake žene 21. stoljeća. 

Iva Kolar Mumlek

“Mirela je izvrstan mentor s izuzetnim darom poučavanja i vodstva i osobno sam dobila odgovore na baš sva pitanja s konkretnim koracima do cilja.” – ističe polaznica Iva Kolar Mumlek koja je u programu napravila kremu za svakodnevnu njegu suhe, osjetljive, reaktivne kože, kao i kože sklone atopiji. Krema je namijenjena je najosjetljivijoj i najnježnijoj skupini, a to su bebice, trudnice i dojilje, a divno će djelovati i na sve druge skupine. Tijekom cijelog programa, Ivina misija bila je kreirati i podržati one koji na aktualnom tržištu i nemaju velikog izbora. S njenim proizvodima to će se zasigurno promijeniti. 

Marta Fabris

Polaznica Marta Fabris u mentorski je program došla kako bi proširila svoje vještine i ubrzala profesionalni napredak. “Mirelino iskustvo i savjeti proširili su moj pogled na industriju, uključujući anatomiju kože, financije, marketing i pravne aspekte kozmetičkog stvaralaštva.” – dodaje Marta koja je kroz program razvija body sprej koji će djelovati na problematičnu kožu na području leđa i stražnjice. “Proizvod smanjuje iritacije, kontrolira lučenje sebuma, ima antimikrobno djelovanje, a zahvaljujući probioticima jača mikrobiom kože. Drugim riječima, ovaj proizvod ne samo da umiruje i poboljšava vidljive znakove kao što su crvenilo ili akne, već i integralno djeluje, podržavajući kožu u cjelokupnom zdravlju.” – ističe Marta, a body sprej ovog tipa definitivno ide u smjeru prave inovacije na tržištu. 

Sara Mijoč

Sara Mijoč, pak, kaže kako je sudjelovanje na mentorskom programu bio pravi vjetar u leđa te da je kroz program postala svjesna vlastitih mogućnosti. Očekivanja su postala veća od onih početnih jer sam postala svjesna svojih mogućnosti, a i potreba na tržištu koje mogu zadovoljiti kroz svoj brend.” – kaže. Tijekom programa radila je na razvoju kreme za područje oko očiju koja uklanja crne krugove oko očiju i nabujale podočnjake. Također potiče cirkulaciju i drenažu područja oko očiju. Pri izradi formulacije prilagodile je sastojke tako da kremu može koristiti i grupa žena koja ima specifične potrebe – trudnice i dojilje koje često, zbog sastava, ne mogu na tržištu pronaći takvu kremu.  

Nina Šala

“Kada je Mirela odlučila lansirati svoj Mentorski program, znala sam da je to vlak na kojim biram uletjeti jer bilo je vrijeme za osobni level up.” – kaže Nina koja je Mireline radionice pohađala još od daleke 2014. godine. Kroz mentorski program dobila je odgovore na ključna pitanja poput zakona i financija, a kroz program se posvetila razvoju lagane, hidratantne kreme za lice u clean beauty konceptu, koja pomaže u ublažavanju nuspojava adolescentske dobi, poput prištića i akni, kao i vraćanju uravnotežene boje tena.

Matea Kalac

Matea Kalac još od fakultetskih je dana, kako sama kaže, sanjala o upuštanju u beauty svijet, a prije upisa mentorskog programa bila je na gotovo svim Mireille radionicama. Kako sam ja apsolutni DIY što se kozmetike tiče, teško mi se bilo odlučiti u kojem smjeru bi išla. Kada smo na individualnom razgovoru došle do ove ideje, osjetila sam olakšanje i podršku.” – ističe. A ideja za koju se odlučila izuzetno je zanimljiva. Matea će se posvetiti liniji za njegu dječje kose sklone petljanju. “Linija će biti vesela, šarena, mirisna, a prvi na redu je Sprej za raščešljavanje kose, pastelne boje i voćnog mirisa kojeg će voljeti i mame i djeca.” – dodaje, a mi nestrpljivo čekamo da tržište upozna ljepotu proizvoda.  

Mateja Vretenar

“Mentorstvo pod ovim, stručnim vodstvom je za mene životna prilika kao i za svakog tko želi od malog proizvođača srasti u jedan beauty brend uz što manje pogrešaka, sumnji, a pritom biti educiran u svim segmentima.” – ističe Mateja iz OPG Vretenar koja je na mentorskom odlučila slijediti san o smilju, svojoj prvoj ljubavi.  

“Moj proizvod Zlatna krema za lice sa smiljem, kolagenom i akmelom spoj je smilja, kao tradicionalnog anti-age sastojka kojeg ponosno uzgajamo na svom OPG-u s trendi sastojcima koji će u spoju dati savršenu meku, učvršćenu i glatku kožu koju priželjkuje svaka žena.” – kaže nam Mateja koja će na tržište stići sa jedinstvenim spojem tradicionalnog i modernog u svijetu kozmetike. Upravo takav spoj rijedak je na tržištu, a potencijali ljepote tradicije i modernih sastojaka daju silan prostor za rast. 

Renata Mrkša

Renata Mrkša kreiranju kozmetike pristupila je kao ispušnom ventilu od svakodnevnice, ali ljubav prema stvaranju rasla je. “Dugo sam u sebi “kuhala” želju za dezodoransom namijenjen osobama s hormonalnim disbalansom, a manjak istih na tržištu pružio mi je šansu da pokušam kreirati vlastiti.” – kaže Renata, a u sklopu programa svoj je san realizirala. Dezodorans koji će prodrmati konvencije u osobito slabom segmentu tržišta spreman je.  “Moj san napokon je ugledao svjetlo dana prošlu subotu, a malo je reći koliko sam neizmjerno sretna radi krajnjeg rezultata. Slijedom svega izrečenog mogu jedino zaključiti da je Program je ispunio sva moja očekivanja pa i više od toga.” – zaključila je polaznica. 

Petra Pekica Kuzmanović

Petra Pekica Kuzmanović unutar mentorskog programa fokusirala se na osobito nježnu ciljanu skupinu – žene u menopauzi. “Želim ponuditi kvalitetno obogaćeni proizvod za lice koji bi znatno olakšao i prevenirao posljedice ženama u perimenopauzi, menopauzi i postmenopauzi.” – ističe Petra. Unutar mentorskog programa kreirala je profesionalnu liniju od maka. Linija se sastoji od kreme za lice, seruma i kreme za područje oko očiju, s prekrasnim sirovinama i visokim postotkom raznih aktivnica koja će omogućiti ženama da iz ugodnosti svog doma dobiju kvalitetnu njegu kao da su bile u kozmetičkom salonu.

Lucija Šćur

“Krenula sam na nagovor svojih prijatelja.” – priznaje polaznica Lucija Šćur koja je unutar mentorskog programa poželjela kreirati make up proizvod. S obzirom da igra stvaranja nema ograničenja, Lucija je odlučila raditi na proizvodu koji ženama neće dati samo prividan sjaj već i istinsku njegu. “Radi se o lip oilu koji pruža efekt punijih usnica, zaglađuje nepravilnosti, neljepljive je teksture, a sjaja nikad nije na odmet.” – ističe Lucija te dodaje kako je mentorski program definitivno nadmašio njena očekivanja. 

Lidija Petrović 

“Ljubav prema kozmetici rodila se jako rano jer sam se mučila s vlastitom kožom, tako sam pomalo krenula izrađivati kozmetiku sebi i prijateljima.” – kaže polaznica Lidija Petrović koja je i prije dolaska na Mentorski program prolazila brojne radionice edukacije. “Mentorski program je tu došao kao cjelovita struktura, zahvaljujući Mireli i svim predavačima sve su se kockice posložile i znanje nadopunilo. Mirela i ostali polaznici su predivna inspiracija, puni pozitive i okruženje je jako podržavajuće.” – ističe nam kreatorica koja se unutar programa odlučila izraditi hidratantnu kremu za muškarce, lagane teksture s aktivnicama koje hrane i hidratiziraju. U budućnosti se nada kreirati cjelovitu liniju za mušku njegu lica i brade. 

Priče polaznika mentorskih programa tek su na početku, ali njihove ideje, entuzijazam, volja i želja za učenjem i rastom učinili su cijeli Mireille tim ponosnima na svakim ponaosob. Radujemo se svim godinama i događajima u kojima ćemo slaviti nova lansiranja, nove uspjehe i kozmetičke snova sagrađene na čvrstim temeljima podrške, znanja i kvalitete.

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.