Natrij koko sulfat je površinsko-aktivni tenzid u krutom obliku, dobiven iz kokosovog ulja. On je jedna od važnijih sirovina za izradu čvrstih šampona. Izvrsna snaga pjenjenja čini ga vrlo ugodnim za upotrebu i omogućuje vam slobodno dodavanje maslaca ili biljnih ulja. Natrij koko sulfat prirodna je alternativa natrij lauril sulfatu.

Fokus na čvrstim šamponima

Čvrsti šamponi inovativan su i ekonomičan koncept koji je popularan kod mnogih prirodnih brendova. Njime dobivamo dosta koncentrirani proizvod, koji ne zahtijeva pakiranje, bez konzervansa, koji zauzima malo prostora i jednostavan je za transport. Šampon “pločica” od 100 g može zamijeniti oko 70 do 80 šampona.

Čvrsti šamponi također su vrlo zabavni jer se mogu oblikovati po vašoj želji i napraviti vrlo lijepe personalizirane poklone za vaše najdraže. Takve se formule također mogu vrlo jednostavno obogatiti hranjivim maslacem ili uljima, što je teže kod klasičnih tekućih šampona.

INCI: Sodium coco-sulfate
Preporučena koncentracija: 10-80%

Postupak izrade krutog šampona

Zagrijte natrij koko sulfat u vodenoj kupelji s vodom i eventualno masnom fazom (ulje ili biljni maslac) uz neprestano miješanje. Natrij koko sulfat se neće u potpunosti otopiti već omekšati, što će mu omogućiti da se spoji s ostalim sastojcima. Dodajte biljne prahove i ostale aktivne sastojke, mirise, boje … po vašoj želji!

Pomiješajte sve sastojke zajedno, dobro razradite natrij koko sulfat kako bi se stvorila ljepljiva pasta (vjerojatno će “male kuglice” biti još vidljive u gotovom proizvodu, ali to nije problem).

Premjestite masu u prethodno nauljeni kalup, dobro utisnite. Ostavite da se stvrdne (moguće staviti kalup u zamrzivač na 30 minuta) prije vađenja. Prije upotrebe pustite čvrsti šampon da se suši na zraku 1 tjedan da se stvrdne.


Kupi Sodium coco sulphate

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.