Danas ćemo zajedno kreirati serum za lice s vitaminom C u kombinaciji s gelom popularne gljive Tremella (poznate i kao snježna gljiva).

Serum intenzivno djeluje na poboljšanje tena, hidratacije i snažno utječe na vidljivost bora i finih linija.

Naime, Vitamin C je snažan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od štetnih slobodnih radikala te igra ključnu ulogu u proizvodnji kolagena, proteina koji održava kožu čvrstom i elastičnom. Značajno ulogu u serumu igra i sastojak Smartvector UV-CE. On je vektorski sustav koji čuva vitamin C i koji tek pod utjecajem UV zraka ili kožnih enzima postaje aktivan u svom djelovanju. Dakle, bez straha od fototoksičnosti i neovisno o zaštitnom faktoru.

Ekstrakt Tremelle je velika molekula (više od 1MDa molekularne težine) sa šećerima manoze, ksiloze i glukuronske kiseline (20%). Posljednji je najvažniji jer je glukuronska kiselina glavna komponenta hijaluronske kiseline (HA). Zahvaljujući tome, Tremella je izvrstan ovlaživač s malo većim kapacitetom zadržavanja vode od same hijaluronski kiseline.

U recepturi se nalazi i hladno tiješteno ulje sjemenki krastavca koje umiruje kožu.

U formulaciju smo dodali divan emolijent Sensolen Care DD koji smanjuje transepidermalnog gubitak vode, štiti kožnu barijeru i pojačava elastičnost kože.

Rp./

Izrada

  1. Uljnu fazu (Emulgade, Lanette, ulje sjemenki krastavca, Sensolen, Acticire) grijati na vodenoj kupelji do 65°c.
  2. Xanthan rastrljati s propanediolom, dodati vodu i grijati na vodenoj kupelji do 65°c. Emulgirati.
  3. Kad temperatura padne ispod 40°c, dodati Vegeluron, Geogard i miris. Emulgirati.
  4. Na kraju dodati Smartvector UV-CE i lagano (bez turbina) promiješati.
Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.