Serum za vlasište s preslicom, niacinamidom i hijaluronskom kiselinom predstavlja sveobuhvatan pristup njezi kose i vlasišta. Ova jedinstvena formula pruža brojne benefite za zdravlje vlasišta te potiče vitalnost kose. Preslica, poznata po svojim antioksidativnim svojstvima, djeluje na jačanje korijena dlaka i poticanje njenog rasta.

Niacinamid, poznat i kao vitamin B3, doprinosi poboljšanju cirkulacije krvi u vlasištu, što utječe na zdraviji rast kose te smanjuje iritacije vlasišta. Hijaluronska kiselina pruža intenzivnu hidrataciju vlasišta, održavajući hidrataciju i optimalan rast kose. Lagana tekstura seruma omogućava lako nanošenje i brzu apsorpciju, ne ostavljajući masni trag.

Ali to nije sve u serumu.

Serum smo obogatili jednom vrlo inovativnom aktivnicom – SantEnergy koji sadrži zanimljivu biljku Yerba Santa.

Yerba Santa

Biljke bogate polifenolnim spojevima kao što su flavonoidi dokazano posjeduju antioksidativno djelovanje i predstavljaju izvore za razvoj prirodnih aktivnih sastojaka za zaštitu korijena kose. Eriodictyon californicum, također poznat kao yerba santa, planinski balzam, medvjeđi korov ili gumi bush, zimzeleni je aromatični grm koji pripada biljnoj obitelji Boraginaceae. Yerba santa obično raste u klonskim sastojinama, visine oko jednog metra.

Duguljasti lancetasti listovi tamnozeleni su kožasti i prekriveni sjajnom smolom, a cvjetovi su bijeli do svijetlo ljubičasti i zvonolikog oblika.

Budući da je porijeklom iz Kalifornije i Oregona, biljku yerba santa je domorodačko stanovništvo smatralo “svetom biljkom.” U odnosu na ovaj nadimak, ima dugu povijest korištenja u tradicionalnoj medicini ne samo za liječenje astme i infekcija dišnog trakta, već i rana, slomljenih kostiju i slično.

Štoviše, nedavna istraživanja identificirala su jedan od glavnih flavonoida yerba santa, sterubin, kao neuroprotektivnu aktivnicu protiv višestrukih toksičnih učinaka starenja mozga. Ostali polifenolni sastojci yerba santa su flavanoni eriodiktiol i homoeriodiktiol, koji posjeduju antioksidacijsku aktivnost. Dakle, učinkovitost ekstrakta pripremljenog iz nadzemnih dijelova yerba santa za zaštitu folikula dlake od oksidativnog stresa testirana je in vitro i in vivo kako je opisano u nastavku.

Kako djeluje na dlaku?

  • Energizira folikule dlake kroz učinak sličan kofeinu
  • Štiti folikule dlake od oksidativnog stresa
  • Odgađa starenje folikula dlake
  • Povećava i rast i gustoću kose

Redovitom upotrebom ovog seruma, vaše vlasište postat će jače i zdravije, dok će kosa dobiti dodatnu hidrataciju i sjaj. Uživajte u blagodatima prirodnih sastojaka koji čine ovaj serum idealnim saveznikom u očuvanju ljepote i vitalnosti vaše kose.

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.