HIDRATANTNA KREMA ZA NJEGU OSJETLJIVE KOŽE LICE

(s hijaluronskom kiselinom i peptidom)

Lagana, brzoupijajuća hidratantna krema, koja svoju aktivnost polaže u nekoliko aktivnica; hijaluronska kiselina, pululan, algin, te pentapeptid.

U ovoj formulaciji potpuno smo se fokusirali na dva najvažnija djelovanja, a to je hidratacija i na neki način ublažiti ili čak u potpunosti suzbiti potencijalne negativne reakcije kože; poput crvenila, peckanja i suhoće. Emulgator Emullium mellifera je adaptogen emulagor i štititi će kožu od vanjskih utjecaja (hladnoća, suh zrak, visoka temperatura), a ujedno će svojim sastavom vlažiti kožu.

Odabrali smo vrlo toleratno ulje sjemenki pamuka uz trigliceride, koji će cijeloj formulaciji dati osjećaj baršuna prilikom nanošenja. Kako bi formulacija bila stabilna i kako bismo „pomogli“ emulgatoru, cijelu vodenu fazu stabilizirali smo predneutraliziranim polimerom, koji će dodatno pojačati baršunasti osjećaj. Aktivnost ove formulacije počiva na vrlo kompleksnoj aktivnici – Patch2o.

Glavni cilj PatcH2O™ je osiguravanje optimalnog stupnja hidratacije u rožnatom sloju kako bi koža maksimalno zadržala fleksibilnost i mekoću, a to postiže inovativnom dvojnom ekspertizom o prirodnim makromolekulama i tehnologijom kontroliranog otpuštanja aktivnih sastojaka. PatcH2O™ je molekularna mreža prirodnih biopolimera s visokom koncentracijom hidratizirajućeg kompleksa koji sadrži glicerin, serin, trehalozu i ureu te pruža optimalnu hidrataciju djelujući na dvije razine: na površini kože i duboko u rožnatom sloju gdje se postupno oslobađa.

Kako bi smanjili potencijalni negativni odgovor kože na vanjske utjecaje koristili smo Sensamone. U otrovu moruzgve znanstvenici su otkrili jedan mali zanimljivi protein APHC1 koji predstavlja prvi inhibitorni protein TRPV1 receptora, odgovornih za reakcije osjetljive kože. Upravo SensAmone P5 zahvaljujući svojstvima neurotoksina iz morske moruzgve može utjecati na osjetilne završetke i aktivno djelovati na osjećaj svrbeža i žarenja, jer blokira TRPV1 receptore boli, te time smanjuje iritaciju, crvenilo, peckanje i donosi olakšanje koži.

Kako je sam prirodni protein iz otrova vrlo nestabilan, inkapsuliran je u nježnu sferu karite maslaca, te tako puno brže i lakše penetrira u kožu.

Potreban pribor: 2 staklene čašice, metalne žličice, vaga, vodena kupelj
Popis sastojaka: u tablici u prilogu.
Opis sastojaka: u tablici u prilogu.
Vrijeme potrebno za izradu: 30 minuta
Cijena pripravka: 30 ml – 2,55 eur

Opis izrade: Fazu A grijati u staklenoj čašici paralelno s fazom B u zasebnoj čašici. Fazu B pripremiti tako da Sepinov EMT10 rastrljate s glicerinom i dodate vodu. Kada su faze zagrijane,emulgirati dodavanjem faze B u fazu A. Čim se temperatura malo spusti, dodati Geogard 221 i miris i ostale aktivnicce, te emulgirati.

Namjena: suha, normalna i osjetljiva koža
Korištenje: 2x dnevno (ujutro i navečer) nanijeti nakon hidra seruma, a prije uljnog seruma
Čuvanje i rok: čuvati na sobnoj temperaturi, procjena roka – ukoliko ste poštivali sve navedeno i koristili kvalitetne sirovine; do 18 mjeseci (naravno to je projekcija na temelju iskustva)

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.