Ulje tamanu / Hladno tiješteno

Hladno tiješteno ulje tamanu, poznato i kao „zeleno zlato“ dobiva se iz sjemenki tropskog drveta koje raste na južnopacifičkim otocima (Polinezija), ali nalazi se još i u jugoistočnoj Aziji, Indiji i dijelovima Afrike i Australije. Ulje tamanu već se stoljećima koristi za umirivanje kože i borbu protiv raznih kožnih infekcija, čak i za pelenski osip i druge kožne probleme kod beba. Istraživanja su pokazala da ulje tamanu sadrži kalofilolid i delta-tokotrienol, dakle protuupalnu komponentu i oblik vitamina E te niz antioksidanata.

8,13 830,18 

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 8-830 Mireille Loyalty boda/ova.
Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 8-830 Mireille Loyalty boda/ova.
SKU41491W Categories,

Hladno tiješteno ulje tamanu, poznato i kao „zeleno zlato“ dobiva se iz sjemenki tropskog drveta koje raste na južnopacifičkim otocima (Polinezija), ali nalazi se još i u jugoistočnoj Aziji, Indiji i dijelovima Afrike i Australije. Ulje tamanu već se stoljećima koristi za umirivanje kože i borbu protiv raznih kožnih infekcija, čak i za pelenski osip i druge kožne probleme kod beba. Istraživanja su pokazala da ulje tamanu sadrži kalofilolid i delta-tokotrienol, dakle protuupalnu komponentu i oblik vitamina E te niz antioksidanata. Ovo ulje je gusto i bogato te se upija duboko u kožu i ovlažuje ju, čime pomaže smanjiti dojam sitnih bora. Također, ulje tamanu ima dokazana antimikrobna svojstva te umiruje kožu, umanjuje crvenilo, ožiljke i strije. Pomaže ukloniti osjećaj suhoće, iritacije, svrbež i ljuskanje kože, ali i hiperpigmentaciju.

Ulje tamanu odličan je sastojak u formulacijama za njegu kose je djeluje slično poput ulja ricinusa te kosi daje ljepšu teksturu i uklanja upalne i gljivične infekcije.

Inci: Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil

Težina N/A
Zapremina

4 kg, 10 kg, 50 g, 100 g, 200 g, 450 g, 900 g