Alantoin / Aktivna kozmetička supstancija

Alantoin je kemijski spoj koji se često pronalazi u mnogim kozmetičkim i osobnim proizvodima za njegu zbog svojih izvanrednih umirujućih i hidratantnih svojstava. Prirodno se može naći u biljci konjski rep (Symphytum officinale) i u nekim drugim biljkama, ali se također može sintetizirati u laboratorijskim uvjetima.

Alantoin je poznat po svojoj sposobnosti poticanja regeneracije kože i ublažavanja iritacija, što ga čini izvrsnim sastojkom za proizvode namijenjene osjetljivoj koži ili koži sklonoj iritacijama. Također pomaže u očuvanju vlažnosti kože, čineći ju mekšom i glađom.

3,64 163,69 

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 3-163 Mireille Loyalty boda/ova.
Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 3-163 Mireille Loyalty boda/ova.

Dodaje se u niskim koncentracijama (0.2 – 0.5%) u tonike, kreme, mlijeka za tijelo i druge pripravke (vodena faza) na temperaturi do 50 stupnjeva. U koncentracijama većim od 2% djeluje kao keratolik.

INCI: ALLANTOIN

Težina N/A