Zeleni čaj hidrolat / Organski / Konzerviran Geogard 221

Hidrolat zelenog čaja vrlo brzo penetrira u kožu, te pojačava metabolizam razgradnje masnih stanica i smanjenje celulita. Sadrži snažni kompleks antioksidanasa poput EGCG (Epigalokatehin galata) koji štiti DNA u koži od oštećenja. Obnavlja sintezu kolagena, a time reducira sitne bore.

4,02 204,75 

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 3-163 Mireille Loyalty boda/ova.
Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 3-163 Mireille Loyalty boda/ova.
SKU67006W Categories, ,

Zeleni čaj (sorta Camellia Sinensis Sinensis) koristi se i već skoro 5000 godina i slovi za jednu od najmoćnijih ljekovitih biljaka na svijetu. Mnogi izvori dokazuju da se zeleni čaj stoljećima pije u Kini i Japanu, gotovo isključivo zbog svojih ljekovitih svojstava.

Zeleni čaj je čaj čija se prirodna oksidacija brzo zaustavlja nakon branja. To rezultira neoksidiranim čajem čime se maksimizira sadržaj EGCG -a i drugih katehina. Zeleni čaj također sadrži visoku koncentraciju L-teanina i nižu koncentraciju kofeina od crnog čaja.

Drvo čaja, čajevca ili jednostavno čaj, (Camellia sinensis) grm je porijeklom s Dalekog istoka, obitelji Theaacées. U cijelom svijetu uzgajaju se tri vrste ove vrste: Camellia sinensis assamica (Assam), Camellia sinensis sinensis (Yunnan) i Camellia sinensis cambodiensis. Glavne zemlje proizvođači su Kina, Indija, Šri Lanka, Vijetnam, Tajvan, Japan, Nepal, Turska, Kenija i Tanzanija. Valja napomenuti da se čaj iz Šri Lanke i Tajvana prodaje pod bivšim nazivima Cejlon i Formosa.

Prednosti hidrolata zelenog čaja

Hidrolat zelenog čaja vrlo brzo penetrira u kožu, te pojačava metabolizam razgradnje masnih stanica i smanjenje celulita. Sadrži snažni kompleks antioksidanasa poput EGCG (Epigalokatehin galata) koji štiti DNA u koži od oštećenja. Obnavlja sintezu kolagena, a time reducira sitne bore. Također ima protuupalno djelovanje zahvaljujući sadržaju polifenola i katehina, pa je izvrstan kod akni, iritacija i crvenila kože.

Zeleni čaj tradicionalno se koristi zbog svojih antioksidativnih i pročišćavajućih svojstava.

INCI: Camellia Sinensis Leaf Water, benzyl acohol, dehydroacetic acid

Težina N/A
Zapremina

4 kg, 10 kg, 100 g, 200 g, 450 g, 900 g