Rasprodano

Costa Rica / San Carlos

ZEMLJA: Costa Rica
REGIJA/VISINA: Tarrazu / 1500-1600m
PODREGIJA: San Carlos
SORTA: Catuai
OBRADA: Prirodno

OKUS: Žuta breskva, malina, hibiskus,  marakuja, ananas.

Način mljevenja: Zrno.

13,14 39,15 

Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 11-32 Mireille Loyalty boda/ova.
Kupnjom ovog proizvoda ostvarujete 11-32 Mireille Loyalty boda/ova.
SKU1013W Category

Seilyn, njezin suprug Alberto i njihovo troje djece zajedno rade na farmi s koje uzgajaju i prerađuju kavu dugi niz godina. Obitelj je strastvena u uzgoju kvalitetne kave i vrlo je sentimentalna u pogledu toga odakle su, kao i oko obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Svaki od njih žrtvovao se i dao sve od sebe za održavanje farme i poboljšanje kvalitete. Počeli su pokušavati ući na tržište specijalitetnih kava obrađujući malu količinu svoje žetve kao prirodnu supstancu. Kavu sami obrađuju i prodaju kao mikro berbe. Prije samo nekoliko godina počeli su birati najbolje od svoje žetve i polagati je na sušenje tik uz svoj dom u San Carlosu. Prihvatili su preporuku kako bi omogućili bobicama da fermentiraju na platformama za sušenje. Seylin je donjela prve uzorke u laboratorij gdje su svi bili oduševljeni rezultatima. Obitelj raste na tržištu specijalitetnih kava.

La Loma je farma koja se nalazi u području San Carlos u Tarrazu, s pogledom na rijeku Pirris. Kad prolazite farmom možete osjetiti ljubav i brigu koju ova obitelj ulaže u održavanje zemlje. Na 1500 – 1600 mnv ova dobro zasjenjena plantaža uspijeva, a zasađena je Catuaijem, Obatom i Mileniom. Pozicionirana je na zapadnoj strani planinskog grebena gdje kava dobiva popodnevno sunce i naoblaku iz Tihog oceana.

Seylin i Alberto dodatno plaćaju svojim beračim za pažnju kod odabira najboljih bobica za njihov prirodni proces. Svježe ubranu kavu Seylin i djeca stavljaju na platformu za sušenje uz svoj dom. Oni drže kavu nagomilanu u nasipima i ne miču je niti je jako okreću prva 2 ili 3 dana – potičući fermentaciju. Nakon tog kratkog razdoblja počinje se poticati fermentacija. Kava koja se suši pomiče se najmanje 6 puta dnevno, a istovremeno se razvrstavaju nedostaci. Natural proces oduzima puno vremena, prostora i truda, kao i rizika pa stoga treba cijeniti ovi kavu koja zahtjeva oko 3 tjedna obrade.

Težina N/A