Inci: Pentapeptide-59 (and) Hydrogenated Lecithin (and) Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (and) Phenethyl Alcohol (and) Ethylhexylglycerin (and) Maltodextrin (and) Aqua/Water

Trenutno olakšanje za osjetljivu kožu

Heteractis crispa je morska kožna moruzgva (anemona) koja nastanjuje tropska i suptropska mora. Na završetcima njenih pipaca nalaze se stanice koje sadrže otrov koji služi i kao obrana, ali i za lov plijena. U otrovu znanstvenici su otkrili jedan mali zanimljivi protein APHC1 koji predstavlja prvi inhibitorni protein TRPV1 receptora, odgovornih za reakcije osjetljive kože.

Utjecaj okoliša može itekako dovesti do neugodnih stanja kože, a preosjetljivost kože sve je češći problem kod žena i muškaraca. Najčešći vanjski čimbenici su smog, alergeni u zraku, dim cigarete, UV zrake, temperatura, hladnoća, vjetar, klima uređaji, ali naravno i ostali svakodnevni čimbenici poput hrane, lijekova, stresa, neadekvatne kozmetičke njege, hormonalni disbalans itd…

Kako preosjetljiva koža reagira? Najčešće se reakcije pojavljuju na licu; poput crvenila, proširenje krvnih žila, žarenje, peckanje, svrbež, pa ponekad i neugodu. Sve to uzrokuje nepravilni odgovor živčanog sustava u koži i neurosenzorski poremećaj. Upravo zato je u takvim situacijama aktivan TRPV1 receptor boli, koji konstantnom izloženošću kože suncu, visokoj temperaturi može dovesti do uništavanja kolagena i foto-starenja kože.

Neurokozmetika povezuje kožu i mozak

Koža je spona između vanjskog svijeta i našeg mozga. Ne zaboravimo da se unutar kože nalaze glavni sustavi poput krvožilnog sustava, mišićnog, te je koža iznimno važna za tjelesnu homeostazu.

Upravo SensAmone P5 zahvaljujući svojstvima neurotoksina iz morske anemone može utjecati na osjetilne završetke i aktivno djelovati na osjećaj svrbeža i žarenja, jer blokira TRPV1 receptore, te time smanjuje iritaciju, crvenilo, peckanje i donosi olakšanje koži. Kako je sam prirodni protein iz otrova vrlo nestabilan, inkapsuliran je u nježnu sferu karite maslaca, te tako puno brže i lakše penetrira u kožu.

Kako djeluje?

  • Reducira aktivaciju TRPV1 receptora
  • Smiruje osjetljivu kožu
  • Minimalizira odgovor kože na stres (bilo kojeg podrijetla)
  • Reducira osjećaj svrbeži

Gdje ga koristimo?

  • Kod proizvoda za njegu osjetljive kože
  • Neurokozmetici

Koncentracija: 1-2 %

Kod hladnog procesa otopiti SensAmone P5 u vodenoj fazi, a kod toplo/hladnog procesa dodati ispod 40°C. Kod kratke izloženosti višim temperaturama neće se narušiti stabilnost.

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.