Umjetnicima su potrebni kvalitetni alati za oblikovanje njihovih umjetničkih djela, a proizvođači kozmetike zahtijevaju vrhunske sastojke za svoje formulacije.

Nikotinamid

Nikotinamid zadovoljava svoje proizvođače kozmetike i njihove kupce sa svojim svojstvima protiv starenja od 1990-ih. Kao topljiv vitamin B3, nikotinamid je izuzetno djelotvorno sredstvo protiv starenja s izvrsnom kompatibilnošću kože. Njemački e-magazin “Focus Online” uvrstio ga je na treće mjesto među prvih deset aktivnih sastojaka protiv starenja.

Efikasnost

  • Potiče sintezu kolagena
  • Lokalna primjena dovodi do značajnog smanjenja gubitka transepidermalnog gubitka vode
  • Smanjuje pigmentaciju
  • Sredstvo za umirenje kože

Prednosti

  • Povećana elastičnost kože
  • Više vlage u koži
  • Poboljšana kožna barijera
  • Smanjena veličina pora

Nikotinamid sadrži jedan od dva oblika vitamina B, niacin. Kao bitna komponenta živih stanica, Vitamin B3 neophodan je za metabolizam bjelančevina, ugljikohidrata i masti. Nikotinamin je preteča u sintezi piridinskih koenzima NAD i NADP uključenih u metabolizam stanica i kao takvi igraju ključnu ulogu u proizvodnji energije.

Vitamin B3, u obliku nikotinamina, jedan je od najčešće proučavanih lokalnih sastojaka za njegu kože. Brojne recenzirane studije su otkrile brojne blagodati za kožu, koje uključuju i klinički dokazanu djelotvornost kod posvjetljavanje kože, smanjenja tankih linija i bora, kao umirujuća komponenta, kao i za jačanje kožne barijere i rebalansiranja mikrobiote kože.

Zbog ovog bogatstva znanstvenih dokaza, ne treba čuditi da se nikotinamin široko koristi u kozmetičkom segmentu kroz različite proizvode koji rješavaju mnoštvo problema na koži. Dobra podnošljivost kože i jednostavnost formulacije itekako pridonose širokoj upotrebi nikotinamina.

A ne smijemo zaboraviti i djelovanje kod aknaste i masne kože.

Preporučena koncentracija: 1-5%
Topivost: izvrsno topiv u vodiNikotinamid

Nicotinamidum Ph.Eur. (Vitamin PP)


Pregledaj u trgovini

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.