Koristi se kod:

  • Osjetljive kože i vlasišta
  • Njege kose i tijela
  • Proizvoda za djecu
  • Kod njege usana
  • Ublažavanja posljedica prekomjernog izlaganja suncu (opeklina)
  • Upaljene kože
  • Zacjeljivanja ožiljaka
  • Uboda insekata

Zanimljivo je da Aloe vera sadrži 75 nutrijenata; od toga 20 minerala, 18 vitamina i 12 aminokiselina. Vjeruje se da je kronično izlaganje sunčevoj svjetlosti štetno za ljudsku kožu. Iako izloženost obično rezultira preplanulošću, koja ima estetski privlačan izgled, poznato je da preplanulost oštećuje kožu. U blažim slučajevima može prouzročiti povećanu pojavu bora, nepravilno zadebljanje na nekim dijelovima kože, ali i stanjivanje kože, pojavu žutog tona tena i isušivanje: ukratko, „prerano starenje“. Ekstremno akutno izlaganje sunčevoj svjetlosti često uzrokuje akutni eritem i upalu – opekline.

Zaštita od oštećenja od sunčeve svjetlosti obuhvaća primjenu krema za sunčanje tijekom razdoblja veće izloženost. Kreme za sunčanje sadrže UV filtere koji apsorbiraju i neutraliziraju ili odbijaju UV zračenje štetnih valnih duljina; no mnogi ljudi i dalje imaju opekline, koje izazivaju bol i vrlo neugodan osjećaj na koži.

Proizvod koji sadrži Aloe veru odmah će smanjiti nelagodu, ubrzati zacjeljivanje kože, kao i minimizirati tendenciju ljuštenja kože tijekom procesa zacjeljivanja. Aloe Vera prepoznata je kao vrijedna ljekovita biljka za pomoć kod opeklina. Opsežne studije su opisale njeno protuupalno djelovanje, zacjeljivanje rana i slično. Regenerirajući učinak Aloe ima velik utjecaj na učinkovitost stanične diobe. Aloe vera djeluje na staničnoj razini; bogati, hranjivi sastav pulpe potiče mikrocirkulaciju kože. Vitamini, minerali, slobodne aminokiseline i biostimulatori putem kapilarne cirkulacije učinkovitije se raspoređuju u tkiva kože. Potiče sintezu fibroblasta – stanice koje proizvode kolagen i elastin. Koža se sastoji od 72% vlakana kolagena, a razmaci između kolagenskih vlakana ispunjeni su nastalim mukopolisaharidima, a Aloe vera sadrži mukopolisaharide.

Aloe Vera je tradicionalna protuupalna biljka koja se koristi i kod opeklina uzrokovanih ubodima meduze, insektima i slično, jer umiruje i hladi upaljenu/opečenu kožu, kao i pojavu svrbeži.

Preporučljivo ju je koristiti u kombinaciji s raznim hidrolatima, u gelovima sa ksantanom, kao i klasičnim emulzijskim sustavima. Treba biti jedino oprezan kod izrade gelova s određenim polimerima, zbog visokog sadržaja minerala.

Preporučena koncentracija: 10%
Inci: Aloe Barbadensis Leaf Juice

Zatvori
Prijava
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.